tudatos adózó

tudatos adózó

Családi kedvezmény válás után közös felügyelet esetén

2017. július 25. - adminadmin

A családi kedvezmény válás utáni igénybevétele sokszor gondot okoz a volt házasfeleknek. Ha a gyerekek elhelyezését közös felügyelettel oldják meg, akkor ez a törvényes eljárás:

A válással járó herce hurcák, fájdalmak és elintézésre váró ügyek sokszor nem fejeződnek be a válás kimondásakor.

A családi kedvezmény igénybevétele újabb konfliktusforrás lehet a volt házastársak között. Leggyakoribb, hogy a válás kimondása után az elköltöző fél nem akar lemondani a családi kedvezményről, mondván a tartásdíj fizetésével ő is kiveszi a részét a gyerek ellátásának anyagi részéből. Egy másik gyakori helyzet, hogy az anyuka nem is tudná igénybe venni a családi kedvezményt, mert alacsony a jövedelme vagy csak GYES-en van. Az apa közreműködő, sőt ő ajánlja föl, hogy az általa igénybe vett családi kedvezményt maradéktalanul odaadja. Mit lehet tenni, mit szabad, illetve mit nem szabad tenni ebbe a helyzetben?

Ebben a cipőben jár Magdi is. Idézem sorait és minden kérdésére választ adok ebben a cikkben. Olvasd el, remélem Neked is segítségedre lesz.

A cikk folytatását itt találod: Családi kedvezmény válás után közös felügyelet esetén

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr4312689691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása