tudatos adózó

tudatos adózó

Adóbevallás elmulasztása: Milyen büntetést kapsz, ha nem adod be időben?

2017. július 25. - adminadmin

2018-tól újabb kellemetlenségre számíthatnak azok, akik késve szokták beadni az adóbevallásukat. 2017-ig egyszerűbb volt a helyzet, de ez a NAV adóbevallás tervezet mindent felborított. Adóbevallás elmulasztása: ezek a következmények!

Adóbevallás elmulasztása: régen egyszerűbb volt

Az adóbevallás beadási határideje május 20. Ha hétvégére esik, akkor a következő munkanap. Aki elmulasztja az adóbevallását időben beadni, vagy teljesen elfeledkezik róla és egyáltalán nem küldi be az adóbevallását, annak a NAV egy kedves kis felszólító levelecskét küld a nyár folyamán. Felhívja benne a Tisztelt Adózó figyelmét adóbevallás elmulasztására és 8 napos határidővel kéri az adóbevallás beadását. Ha még ezután sem küldted volna be az adóbevallásodat, csak akkor következik a büntetés, a bírság. Na ennek lőttek.

Adóbevallás elmulasztása: 2017-től ezek a következmények!

Az idei évtől ugyanis a következőképpen bonyolódik a helyzet. A NAV elkészíti az adóbevallás tervezetet. Ez még csak tervezet! 2017. május 22-ig ettől teljesen függetlenül  Te magad is elkészíthetted az adóbevallásodat, vagy megkérhetted rá a munkahelyedet. Az általad beküldött bevallás lett az igazi.

Mi történik, ha nem adsz be adóbevallást?

 

A cikk folytatását itt találod: Adóbevallás elmulasztása: Milyen büntetést kapsz, ha nem adod be időben?

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8412689649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása