tudatos adózó

tudatos adózó

Idegenforgalmi adó bevallása

2017. július 25. - adminadmin

Hogyan kell a turistáktól vendégektől beszedett IFA-t befizetni és bevallani az Önkormányzathoz? Idegenforgalmi adó bevallás nyomtatvány letöltése és kitöltése.

 

Az idegenforgalmi adó a szállástulajdonosnál csak egy átfolyó tétel, amit a vendégtől elkérünk, azt köteles vagy az Önkormányzat felé be is fizetni. Nemcsak befizetni kell ezt az összeget, hanem egy nyomtatványon be is kell vallani.

Idegenforgalmi adó bevallás nyomtatvány

Az IFA bevallása a “Bevallás az idegenforgalmi adóról” nevű nyomtatványon történik.

Minden Önkormányzatnak saját nyomtatványa van. Ilyen  nyomtatványt az Önkormányzattól kérhetsz  vagy az Önkormányzat honlapjáról is le lehet tölteni pdf vagy doc formátumban. Szerencsés esetben elektronikusan, Ügyfélkapun keresztül is beadható a nyomtatvány, erről a cikk végén írok még.

Az idegenforgalmi adóbevallás három részből áll: főlap, betétlap és összesítő.

  • A főlapon fel kell tüntetni a bevallott időszakot. A Te személyi adataidat és címedet, elérhetőségeidet.
  • Betétlapon a szálláshely címe kerül feltüntetésre, valamint a vendégéjszakákat, illetve a fizetendő IFA-t kell levezetni. A betétlapon ki kell mutatni az összes vendégéjszakát, valamint azt is, hogy ebből mennyi után nem kell fizetni (18 év alatti vendégek). Ha több szálláshelyet üzemeltetsz, akkor mindegyikről külön betétlapot kell készíteni.
  • A harmadik rész pedig az összegzésre szolgál. Ha egy szálláshelyed van, akkor az összegző oldal adatai megegyeznek a betétlap adataival. Ha több szálláshelyet üzemeltetsz, akkor ez az oldal szolgál arra, hogy valamennyi szálláshely adatát összegezve kimutasd.

Ha elkészítetted az idegenforgalmi adó bevallásodat, akkor az aláírásról ne feledkezz el!

A cikk folytatását itt találod: Idegenforgalmi adó bevallása

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8312689627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása