tudatos adózó

tudatos adózó

Kamatjövedelem adózása, kamatadó 2017

2017. július 25. - adminadmin

A bankban gyűjtögetett kis pénzed után is kell adót fizetni. Mennyi a kamatadó? Hogyan kell befizetni? Hogyan kell az adóbevallásba beírni? Erről szól ez a cikk.

Nem kell ahhoz burzsuj tőkésnek lenni, hogy a tőkejövedelmek adózása érintsen. Egyszerű földi halandóként  hónapról hónapra spórolgatsz szorgosan, rakosgatod a megtakarításod a bankba.  Vagy a párnád alatt � gyűjtögetsz egy kis pénzt, amit nem egy bankra bízol, hanem kölcsönadod valakinek, a banki kamatnál magasabb hozam reményében.

Ezután a kamatjövedelem után bizony adót kell fizetni.

Fontos! A kamatot ne keverd össze az osztalékkal! Ez a cikk csak a kamat adózásáról szól!

Mennyi a kamatadó 2017-ben?

Tisztázzunk valamit: “kamatadó” nevű adó nem létezik, a kamatjövedelem után is személyi jövedelemadót kell fizetni. Az szja a kamat után is 15%, mint a magánszemélyek minden másfajta jövedelme után.

A kamatjövedelem adózása  az szja törvény 65. §-ban van részletezve, ebben a cikkben a leglényegesebb részeket olvashatod, könnyen emészthető formában.

Honnan kaphatsz kamatjövedelemet?

 

A cikk folytatását itt találod: Kamatjövedelem adózása, kamatadó 2017

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr9112689715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása