tudatos adózó

tudatos adózó

Gluténérzékenység adókedvezménye

2017. július 25. - adminadmin

Gluténérzékeny vagy? Sokan nem tudják, hogy adókedvezmény jár erre a betegségre! Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogyan lehet igénybe venni az adókedvezményt, mennyi jár és hogyan igényelheted a gluténérzékenység (cöliakia) után járó adókedvezményt!

 

Kár lenne veszni hagyni ezt a pénzt, hiszen éves szinten nem kis összegről van szó!

A jogszabályban nagyon félelmetes neve van ennek az adókedvezménynek. Úgy hívják, hogy: súlyos fogyatékosság adókedvezménye, az szja törvényben személyi kedvezménynéven találod meg. A támogatott betegségek között megtalálható a gluténérzékenység (találkozhatsz így is vele: lisztérzékenység, glutén intolerancia, cöliákia, coeliakia, coliakia).

Kinek jár adókedvezmény a gluténérzékenység után?

Első lépésként nézd meg az orvosi papírjaidban, hogy a te betegségedet melyik BNO-kód szerint állapította meg az orvosod. Utána nézd át ezt a listát, keresd meg a saját BNO-kódodat.  Ha megtalálod, akkor neked is jár az adókedvezmény a betegségedre! Ha nincs benne, akkor sajnos nem vagy jogosult.

A cikk folytatását itt találod: Gluténérzékenység adókedvezménye

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8112689635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása