tudatos adózó

tudatos adózó

PTGSZLAH nyomtatvány tudnivalók és letöltés

2017. július 25. - adminadmin

Online pénztárgép helyett választhatod ennek az egyszerű nyomtatványnak a kitöltését is. Mikor és hogyan kell beküldeni a PTGSZLAH nyomtatványt? Szálláshely szolgáltatás esetén is kötelező a pénztárgép évek óta, de ezt kiválthatod a PTGSZLAH nyomtatvány beadásával. Tök egyszerű a nyomtatvány, ezekre a dolgokra figyelj!

 

PTGSZLAH nyomtatvány általános tudnivalók

Fontos tudnod, hogy ezzel a nyomtatvánnyal kiválthatod az online pénztárgépet. Ezzel rengeteg pénzt tudsz megspórolni, az idődből viszont áldozni kell egy kicsit. Ha nincs túl sok számlád egy  hónapban és van egy kis rutinod már, akkor tényleg csak pár perc az egész, hidd el.

Mivel ez a nyomtatvány az online pénztárgépet váltja ki, így csak azokat a bevételi számláidat kell benne feltüntetni, amik készpénzesek. Ha Neked csak az Airbnb-n keresztül jönnek vendégek, akkor minden szállásdíj bevételed átutalással fog érkezni. Mivel nincs készpénzes bevételed, ezért ezt a havi jelentést sem kell készítened �

Tudnivaló a PTGSZLAH nyomtatványról

  1. A nyomtatvány csak elektronikus úton Ügyfélkapun keresztül küldhető be a NAV-hoz. Postai úton ne is kísérletezz teljesen felesleges vissza fogják dobni. Ha még nincs Ügyfélkapud, akkor az Okmányirodában vagy a NAV Ügyfélszolgálaton tudod elintézni, pár perc az egész.
  2. Beküldési határidő: mindig a következő hónap 15-ig kell beküldeni. Ha 15-e munkaszüneti nap, akkor értelemszerűen a következő munkanap a beküldési határidő.
  3. Ha nem volt készpénzes számlád az adott hónapban, akkor nullás PTGSZLAH-ot nem kell beküldeni �

A cikk folytatását itt találod: PTGSZLAH nyomtatvány tudnivalók és letöltés

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8712689643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása