tudatos adózó

tudatos adózó

Családi adókedvezmény érettségi után: erre figyelj nagyon!

2017. július 25. - adminadmin

Leérettségizett a gyereked? Büszkeség tölti el ilyenkor minden szülő szivét. De van egy rossz hír is, az állami támogatások szempontjából is felnőtté válik a gyereked, a családi pótlék és a családi kedvezmény szempontjából. Legkevésbé gondolsz ilyenkor az adókedvezmény lemondására, de ne feledkezz el erről, mert nagyon ráfizethetsz! Hogyan alakul a családi adókedvezmény érettségi után?

Mennyi a családi adókedvezmény mértéke 2017-ben?

1 gyermek esetén havonta 66 670 Ft,  2 gyermek esetén havonta 100 000 Ft 3 vagy több gyermek esetén 220 000 Ft adóalap-kedvezményt lehet igénybe venni GYERMEKENKÉNT. Ez adókedvezményre lefordítva 10 ezer, 15 000 illetve 33 ezer forintot jelent havonta. A családi adókedvezmény összegéről itt olvashatsz további részleteket: Családi kedvezmény 2017

Meddig jár a családi adókedvezmény?

Addig a hónapig lehet figyelembe venni, amíg a gyermek után családi pótlékot (új nevén nevelési ellátás vagy iskoláztatási támogatás) kapsz. Azaz, amíg a gyermeked középiskolában tanul, de legfeljebb 20 éves koráig (SNI esetén 23 éves koráig). Családi kedvezmény érettségi után csak akkor jár, ha továbbra is középiskolában tanul a gyereked. Egyetemista gyermek után nem jár, de a létszámban eltartottként figyelembe vehető! A cikk végén konkrét példát is mutatok a családi kedvezmény számítására.

A cikk folytatását itt találod: Családi adókedvezmény érettségi után: erre figyelj nagyon!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr8812689687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása