tudatos adózó

tudatos adózó

Családi adókedvezmény várandósság alatt

2017. július 25. - adminadmin

Kedves Kismama! Gratulálok a gyermeked érkezéséhez! Engedd meg, hogy az adózási-adminisztrációs vonalon segítsek Neked egy kicsit.
A babád neveléséhez többféle támogatást is kapsz, most a gyermek után kapható családi kedvezményt  fogjunk értelmezni. Minden bizonnyal tudod, hogy az adókedvezmény várandósság alatt is megillet már. Elmondom Neked azt is, hogy a gyakorlatban milyen gondjaid lehetnek és mire figyelj.

Milyen iratok kellenek a családi kedvezmény érvényesítéséhez?

Adóelőleg-nyilatkozat (röviden Nyilatkozat)

Ezt a munkahelyeden kell leadni a bérszámfejtéshez.

A nyomtatványt teljes nevén így hívják: Adóelőleg-nyilatkozat …… évben a családi kedvezmény (és járulékkedvezmény) érvényesítéséről 

Ne ijedj meg annyira, a kitöltése nem olyan vészes �

A nyomtatványt a munkahelyeden fogják adni és a kitöltésében is segítenek majd. Ha elrontod, kinyomtathatod a NAV oldaláról innen: Adóelőleg-nyilatkozatok (kattints rá, új lapon nyílik)

Ha a kedvezményt nem tudod teljes egészében kihasználni és emiatt a férjeddel megosztod, akkor neki is alá kell írnia. A korábbi években még a férj munkahelyére is be kellett vinni, és ott aláíratni-lebélyegeztetni � Szerencsére ezen lazítottak egy kicsit.

A cikk folytatását itt találod: Családi adókedvezmény várandósság alatt

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr9412689709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása