tudatos adózó

tudatos adózó

Adóvisszatérítés betegség után: szülő vagy házastárs igényelheti-e?

2017. július 25. - adminadmin

Hogyan juthat hozzá a betegség utáni adóvisszatérítéshez az, akinek nincs jövedelme? Nyugdíjas, gyes-en lévő anyuka, jövedelem nélküli, vagy éppen kiskorú a beteg, hogy veheti igénybe a súlyos fogyatékosság után járó adókedvezményt?

Hozzátartozó igénybe veheti-e a betegség után járó adókedvezményt?

A válasz röviden: NEM.

Az SZJA törvény lehetővé teszi, hogy nagyon sok betegség után adókedvezménnyel élhessünk. Az adókedvezmény mértéke évről-évre folyamatosan nő. Ennek az az oka, hogy a súlyos fogyatékosság adókedvezménye mindig a mindenkori minimál bér 5 %-a, mivel a minimálbért folyamatosan emelik, ezért az adókedvezmény mértéke is folyamatosan nő.

Ki veheti igénybe ezt az adókedvezményt?

A törvény nagyon szigorú ebben a tekintetben. A betegség utáni adókedvezményt csak a beteg személy veheti igénybe. Ez az adókedvezmény (hivatalos nevén: súlyos fogyatékosság adókedvezménye, személyi kedvezmény) nem adható át másnak, nem lehet megosztani, mint a családi kedvezményt.

Mi van akkor, ha nincs jövedelmed?

A cikk folytatását itt találod: Adóvisszatérítés betegség után: szülő vagy házastárs igényelheti-e?

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr5912689719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása