tudatos adózó

tudatos adózó

Családi adókedvezmény 2017 – nyomtatvány letöltés

2017. július 25. - adminadmin

Honnan lehet a családi adókedvezmény nyomtatványt letölteni?

Ha év közben több vagy kevesebb családi kedvezményre vagy jogosult új nyomtatványt kell leadni a munkahelyeden. Innen tudod letölteni, ingyen. Családi adókedvezmény 2017 – nyomtatvány letöltés

 2017. januárjában minden munkahelyen le kell adni írásban, hogy mennyi családi kedvezményt szeretnél igénybe venni.  Ezen a családi adókedvezmény nyomtatványon fel kell tüntetni a személyi adataidat és a gyerekeid adatait is. Továbbá rá kell írni, hogy szeretnéd-e megosztani a családi kedvezmény összegét a házastársaddal/élettársaddal.

Ha év közben változás történik és más összegben vagy jogosult a családi kedvezményre, akkor újra nyilatkoznod kell a munkahelyeden és írásban kell jelezned, hogy mikortól és hogyan vegyék figyelembe a fizetésednél a családi kedvezményt.

Leggyakrabban akkor változik meg a családi kedvezmény, ha leérettségizik, befejezi a középiskolát a gyereked. Nagyon kell figyelni arra, hogy a családi kedvezményt időben lemond! A jogosulatlanul igénybe vett családi kedvezményt 12%-os büntetéssel kell visszafizetni.

Honnan tudsz új családi kedvezmény nyomtatványt szerezni?

Ilyen nyomtatványt kérhetsz a munkahelyeden. Némi keresgélés után a NAV oldalán is megtalálod, de a legeslegegyszerűbb, ha letöltöd erről az oldalról.

A cikk folytatását itt találod: Családi adókedvezmény 2017 – nyomtatvány letöltés

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr712689575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása