tudatos adózó

tudatos adózó

Szálláshely szolgáltatás: engedély vagy bejelentés mindenképpen kell!

2017. július 25. - adminadmin

Az üres lakásodat szeretnéd rövid távra kiadni? Vagy csak egy szobában foglalkoznál túristákkal? Ezt a tevékenységet szálláshely szolgáltatásnak hívják és Önkormányzati engedély szükséges hozzá.

 

Nagyon népszerű és nagyon kellemes pénzszerzési módnak tűnik, hogy a lakásodat, nyaralódat rövid távra kiadd túristáknak. A vendégek szállásportálokon keresztül érkezhetnek hozzád, rengeteg forrásból: booking.com, szállás. hu, airbnb.com  

Ezt a tevékenységet hivatalosan egyéb szálláshely szolgáltatási tevékenységnek hívják, csak akkor végezheted, ha a NAV-tól kiváltod az adószámot, erre magánszemélyként is van lehetőséged, nem muszáj egyéni vállalkozónak lenned.

Az adminisztrációs macera az Önkormányzatnál kezdődik, nem a NAV-nál.

Először az Önkormányzatnál kell bejelentened, hogy egyéb szálláshely szolgáltatási tevékenységet szeretnél végezni. Az idén ez már csak bejelentés, korábban engedélyt kellett kérni. Ez a változtatás egyébként gyakorlati szempontból semmilyen könnyebbséget nem jelent, ugyanazokat a köröket kell lefutni, mint korábban.

A cikk folytatását itt találod: Szálláshely szolgáltatás: engedély vagy bejelentés mindenképpen kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosadozo.blog.hu/api/trackback/id/tr4812689589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása